Monstertocht zaterdagavond 15 oktober 2011

Hierbij een uitnodiging voor de laatste monstertocht van 2011. Het verzamelen van gegevens in deze deelgebieden voorziet in een van de laatste gebieden waarin recente gegevens (groten)deels ontbreken. Dit zijn delen in de Haaglanden, Midden-Delfland en de Zuidplaspolder.

Het zijn gebieden die qua landschap zeer wisselend van karakter zijn, van kleinschalig tot grootschalig, en van afwisselend naar open. In deze omgeving kunnen we alle gewone soorten vleermuizen aantreffen.

We zijn extra benieuwd of we nog meervleermuizen tegen komen en of er al tweekleurige vleermuizen zijn te vinden.

Het is verstandig naast een bat-detector en verlichting om een sjaal en evt. handschoenen mee te nemen. Wanneer er diverse ramen opstaan kan het toch wat fris in de auto worden.

Wij verzamelen om 19.30 uur (15 okt zaterdag avond) te cafe du Midi "De Uylenburg", Noordeindse weg 70 te Delfgauw. De coördinaten van de afspraakpunt zijn 86,4-448,3. Het afspreekpunt is het beste te bereiken door vanuit Delft via de Tweemolentjeskade naar de Noordeindse weg toe te rijden.

Om uiterlijk 23.30 komen we weer bij het bezoekerscentrum om kort nog even de resultaten door te nemen. De gereden kilometers kunnen worden vergoed.

Meedoen ? ! Hoe meer mensen hoe beter !

Je kunt je opgeven door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor Zuid-Holland.

Gaarne aangeven of je een bat/detector meeneemt, of je wel/niet voldoende ervaring hebt om soorten te determineren en of je wel-niet met de auto komt. Dit is belangrijk in verband met de indeling.

De excursie gaat door tenzij jullie uiterlijk donderdagavond 13 oktober 2011 per mail een bericht ontvangen dat de weersvooruitzichten zodanig slecht zijn dat het niet zinvol is.

In dat geval wordt je per mail en als je wilt ook per telefoon op de hoogte gebracht ! (geef dan nog wel je 06-nummer door).

Namens de Zoogdierenwerkgroep Zuid-Holland,

Kees Mostert

Palamedesstraat 74

2612 XS Delft

015-2145073

06-51705200

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.