Aankondiging: MONSTERTOCHT VLEERMUIZEN KRIMPENERWAARD ZA 10 SEP 21.00 - 00.30

Op zaterdagavond 10 sep 2016 staat de najaars-monstertocht in de Krimpenerwaard op het progamma. De tocht in mei leverde honderden dwergvleermuizen en tientallen ruig dwergvleermuizen op. Maar ook ca. 80 laatvliegers en enkele groepjes foeragerende rosse vleermuizen. We gaan kijken of hoe de situatie is in het najaar in de Krimpenerwaard.

 

We verzamelen om 21.00 op de parkeerplaats van het cafe-restaurant De Loet in het Loetbos. Deze ligt halverwege de provinciale weg N 210 in het centrum van de Krimpenerwaard. De coördinaten van het afspraakpunt zijn 106,7 – 437,5.

Vanaf 21.15 gaan we per auto ons deelgebied doen, om vervolgens om 00.30 weer op dezelfde locatie af te spreken. We horen nog even kort van elkaar wat de resultaten zijn en gaan vervolgens naar huis. De gereden kilometers worden vergoed door de Zoogdierenwerkgroep Zuid-Holland.

 

Meedoen? Je kunt je opgeven door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Van belang is dat je bij je opgave vermeldt of je een bat/detector mee neemt, of je wel/niet voldoende ervaring hebt om soorten te determineren en of je wel-niet met de auto komt. Belangrijk in verband met de indeling. Uiterlijk donderdag 6 september krijgt iedereen opgave een mail of de weersomstandigheden naar verwachting toereikend zijn om de tocht door te laten gaan.

Vergeet niet om zaklamp, bat-detector en (voldoende) warme kleren mee te nemen & aan te doen.

 

Namens de Zoogdierenwerkgroep Zuid-Holland,

 

Kees Mostert & Anton van Meurs
Palamedesstraat 74
2612 XS Delft
06-51705200
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.